En het is geworden …..Bouwnummer 38!

Vandaag was het na 2 zenuwslopende weken dan eindelijk zo ver.. ik mocht mijn appartement gaan uitkiezen!

Samen met mijn ouders ging ik naar Vidomes. Bij binnenkomst bleek dat alle andere kandidaten op hetzelfde tijdstip waren uitgenodigd om ook hun appartement te kiezen. De verdeling ging aan de hand van de woonduur van iedereen op zijn of haar huidige adres. Spannend! Een van de eerste mededelingen waar ik het erg warm van kreeg was dat de opleverdatum niet, zoals eerder aangeven, medio 2014 zou worden. Het wordt al begin februari! Oeps……. medio 2014 bleek een foutje in de eerder verzonden brief.
Daarna had iedereen een hoop vragen en duurde het voor mij veel te lang tot het moment eindelijk daar was. Ik mocht als vierde kiezen en hield mijn vingers gekruist, want ik wilde heel graag het appartement met tuin op het westen. Geen lift en een lekker zonnetje in de middag, wie wil dat nou niet? Natuurlijk had ik ook een tweede keuze, de woning op de vierde verdieping met een balkon op het westen zou ook oké zijn geweest.
Uiteindelijk trok één huurder zich op het laatste moment terug, hij zou in plaats van als tweede, als laatste pas kiezen omdat hij nog niet overtuigd was van zijn keuze voor deze woningen. Dit deed mijn kansen op mijn gewenste huis aanzienlijk toenemen! Jippie 🙂
Als eerste was een man op hoge leeftijd aan de beurt om te kiezen, pfew, na veel vijven en zessen van zijn dochter, koos hij voor een middenwoning met balkon. Daarna was een dame aan de beurt die haar keuze snel klaar had, gelukkig koos zij een woning uit een andere woontoren. Opeens had ik ‘m door, ik kon mijn gewenste huis met tuin kiezen! Whooooooo! Ik denk dat ik nog nooit zo blij geweest ben. Appartement met bouwnummer 38, it is!
Huppa, mijn handtekening onder de acceptatieovereenkomst en toen was ’t echt! Dit hebben we natuurlijk meteen gevierd met een overheerlijk taartje 🙂

Na de eerste minuten van vreugde begon het goed tot mij door te dringen dat februari wel al héél snel is (lees: over een maand) en dat ik nog een heleboel te regelen heb. Ik woon buiten de gemeente Leidschendam en zal dus bij een nieuw WMO-loket moeten aankloppen voor mijn hulpmiddelen in de woning. Hiervoor moet ik als eerste uitzoeken of ik mijn hulpmiddelen alvast kan aanvragen of dat ik eerst ingeschreven moet staan als inwoner van Leidschendam. Daarnaast moet ik ook via de zorgverzekering het één en ander regelen voor de verhuizing van mijn aangepaste bed.
Maar dit is nog niet het belangrijkste.. mijn indicatie voor mijn zorg moet als de wiedeweerga omhoog. Op dit moment heb ik een veel te lage indicatie om mijn zorgvraag, zonder mantelzorg, goed en veilig in te kunnen vullen. Dit wordt rekenen en puzzelen aan de hand van de CIZ indicatiewijzer en een herindicatie aanvragen. Helaas duurt het hele proces wel een aantal maanden en zal ik het nu moeten doen met mijn huidige indicatie en dus te weinig zorg en zonder de noodzakelijke veiligheid voor mijn thuisbeademing.

Gelukkig staat een groot deel van mijn huidige zorgverleners te trappelen om samen met mij dit avontuur aan te gaan, dit vind ik erg fijn! Helaas is er zonder een goede en passende indicatie, te weinig budget om al deze mensen te kunnen betalen voor de zorg die zij mij willen gaan leveren.

Waarschijnlijk kan ik eind maart/begin april de woning betrekken, dan moet mijn indicatie echt op orde zijn. Haast is dus geboden ……