De aanpassingen in en om de woning …..

Nog een dag en dan krijg ik eindelijk de felbegeerde sleutel van mijn appartement. Dan kan het grote klussen beginnen. Alle spullen staan momenteel nog geduldig in de slaapkamer van het ouderlijk huis te wachten. Na 9 mei is mijn appartement klaar en dan wil ik uiteraard ook snel mijn definitieve intrek nemen. Voor de zorg lijkt de oplossing nu nabij, maar daarmee zijn we er helaas nog niet.
Want wat te denken van de aanpassingen om je in en om de woning te kunnen verplaatsen? Zelf ben ik nog wel in staat om de sleutel van de toegangsdeur om te draaien, maar daar houdt het dan ook echt wel gelijk op. Mijn appartement kan ik niet zelfstandig betreden en/of verlaten zolang er geen elektrische deuropeners zijn aangebracht. Ook kan ik de video-intercominstallatie in de woning niet bedienen. Hoe moet ik dan o.a. mijn persoonlijk assistenten binnen laten? Hiermee zal ik niet de enige zijn, er zijn meer (toekomstige) bewoners die met dit probleem geconfronteerd zullen worden. De aanvraag voor de aanpassingen heb ik ruim op tijd gedaan. Het zou fijn zijn als de WMO, in samenhang met Vidomes, de benodigde aanpassingen voor hen die de sleutel al hebben, of deze week krijgen, nu snel realiseert. Zolang dit niet het geval is kan ik niet verhuizen en stapelen kosten van dubbele uur/inwoning zich gestaag op. Met alleen Wajong houd ik dit echt niet lang vol …..

Zoƫ